Dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen

 22 Mart 1913 de Bursa'da Dünyaya geldi.1925 de Bursa'yı ziyarete gelen Atatürk tarafından manevi evlat edinildi.Çankaya ilkokulunu bitirdikten sonra İstanbul Üsküdar kız kolejinde öğrenimine devam etti.1935 de Türk Hava Kurumu'nun Türk Kuşu Sivil Havacılık Okulu'na kaydoldu.
  Kırım'da 7 erkek öğrenci ile yüksek planörcülük eğitimini tamamladı ve 1936 da Eskişehir Askeri Hava Okuluna girdi böylece Dünyanın ilk "kadın savaş pilotu" unvanını kazandı.
1938'de Balkan devletlerinin davetlisi olarak, uçağıyla Balkan turu yapan Gökçen, daha sonra Türk Hava Kurumu Türkkuşu'na başöğretmen tayin edildi. 1955'e kadar bu görevini başarıyla sürdürdü.22 Mart 2001 de 88 yaşında hayata veda etti.
  Ve yıl 2018, Kadınıyla erkeğiyle Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir Kurtuluş Savaşı yapmış bu ülkenin yöneticileri 90 yıl sonra yine eşi benzeri görülmemiş bir kararla kadınlarımızın artık pilot olamayacağını kanun hükmünde bir kararname ile kararlaştırmıştır, bu ülkemizin ve kadınlarımızın geleceği açısından son derece yanlış bir karardır,umarız ki ülkeyi yönetenler bu kararın yanlışlığını bir an önce düzeltme yoluna giderler.

Sabiha Gökçen
  

Category: 0 yorum

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder